Account
Logo
Zoeken
16.4 °C
Foto: Geert Huisman

Brug Skûlenboarch op transport naar werf voor herstel

di 9 juli 2024, 10.15 regionaal

JISTRUM - De brug van Skûlenboarch verlaat dinsdag Friesland. Sinds vorige week maandag wordt er hard gewerkt tussen Jistrum en Eastermar. Rijkswaterstaat startte met het loskoppelen van de brug. Bouten en de elektronica zijn voor zover dit mogelijk is losgekoppeld.

Op deze dinsdag wordt de brug uitgehesen en vervoerd naar een werf.

Aanvaring

De brug raakte in februari van dit jaar flink beschadigd nadat er een vrachtschip Fidelis tegen de gesloten brug voer. Deze aanvaring vond 's nachts plaats, de schipper zou in slaap zijn gevallen.

Torenkraan en ponton

Nadat maandag een torenkraan van 65 meter en een ponton is geplaatst, kon dinsdag een begin gemaakt worden met het ontkoppelen van de brug. Het Prinses Margrietkanaal was daarom de gehele dag gestremd voor het doorgaande vaarverkeer.

"De brug halen we eruit door de brug te vijzelen (omhoog te brengen). Vervolgens schuiven we er een railsysteem onder. Daarna varen we de brug met een mammoet ponton naar een werf voor reparatie." zo laat Rijkswaterstaat weten.

Herstel eind dit jaar klaar

Aan het eind van het jaar moet de brug weer klaar zijn. De brug wordt dan weer op zijn plek gehesen. Rijkswaterstaat verwacht dat de brug eind december weer in gebruik genomen kan worden.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws