Account
Logo
Zoeken
14.7 °C
Wisseling autobrug veerdam Schiermonnikoog
Foto: Rijkswaterstaat

Wisseling autobrug veerdam Schiermonnikoog

vr 24 mei 2024, 13.57 regionaal

SCHIERMONNIKOOG - Van maandag 27 mei 2024 tot en met woensdag 29 mei 2024 worden er onderhoudswerkzaamheden aan de autobrug uitgevoerd op het terrein van de veerdam op Schiermonnikoog. Maandag 27 mei start Rijkswaterstaat met de voorbereidende werkzaamheden.

Op dinsdag 28 mei, na afloop van de laatste afvaart van de boot naar Lauwersoog om 20.15 uur, vindt de wissel van de autobrug plaats. De bestaande bovenbouw en brugval (het dek van de brug) worden uitgehesen en vervangen door de gerenoveerde bovenbouw en brugval.

Autobrug weer toekomstbestendig

Op woensdag 29 mei wordt gerenoveerde autobrug uitvoerig getest en vinden er gedurende de hele dag en avond diverse werkzaamheden plaats. De autobrug wordt op woensdag 29 mei daarom bediend met behulp van een hijskraan.

De gerenoveerde autobrug wordt donderdag 30 mei 2024 tijdens de eerste afvaart van de boot van Schiermonnikoog naar Lauwersoog weer in gebruik genomen. De autobrug op de veerdam van Schiermonnikoog is dan weer toekomstbestendig.

Geen gevolgen voor veerboot

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de dienstregeling van Wagenborg Passagiersdiensten en hinder zal tot een minimum worden beperkt.

Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de veerinrichting op Schiermonnikoog en geeft opdracht voor deze werkzaamheden. Spie voert namens de Bouwcombinatie Veerhavens de werkzaamheden aan de autobrug uit.

Renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied

De werkzaamheden aan de veerdam op Schiermonnikoog zijn onderdeel van het project renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied. Bepaalde kritische onderdelen van de veerhavens in het Waddengebied zijn aan het einde van hun levensduur.

Er wordt in tot medio 2025 gefaseerd gewerkt aan de veerhavens van Harlingen, Holwerd, Lauwersoog, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Door de renovatie en onderhoud zorgt Rijkswaterstaat voor verbetering van de uitstraling en veiligheid van de veerhavens.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws