Account
Logo
Zoeken
14 °C
Is sfeerbeheerder schuldig aan mishandeling in café Kollumersweach?

Is sfeerbeheerder schuldig aan mishandeling in café Kollumersweach?

wo 10 april 2024, 14.03 uur

LEEUWARDEN - Een 28-jarige man uit Twijzel moest in maart 2024 zich verantwoorden voor het gerechtshof in Leeuwarden vanwege een incident waarbij hij een klant hardhandig uit een café in Kollumersweach had verwijderd. De feiten speelden zich af op 3 juli 2022 in café Prins in het Friese dorp.

Het gerechtshof in Leeuwarden deed woensdag 10 april uitspraak en sprak de man vrij.

Bewusteloos

Volgens eerdere verklaringen zou de man, die werkte als sfeerbeheerder in het café, een klant in een nekklem hebben gegrippen en het pand hebben uitgesleept. Daarbij zou het slachtoffer bewusteloos zijn geraakt en verwondingen hebben opgelopen aan zijn kaak.

Taakstraf bij rechtbank

De rechtbank had de Twijzeler aanvankelijk veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een schadevergoeding. In hoger beroep oordeelde het gerechtshof echter anders over de kwestie.

Vrijspraak bij hof

Volgens de hogere rechters biedt het dossier onvoldoende bewijs dat de man daadwerkelijk een mishandeling heeft gepleegd. Zo ontbreekt een medische verklaring over het vermeende bewustzijnsverlies van het slachtoffer. Ook staat niet onomstotelijk vast dat de verdachte de man opzettelijk heeft laten vallen.

Het hof sprak de 28-jarige Twijzeler daarom vrij van de mishandelingszaak. De man zou weliswaar op een niet al te zachtzinnige wijze hebben gehandeld door het slachtoffer middels een nekklem naar buiten te begeleiden, maar volgens het gerechtshof was er geen sprake van de ten laste gelegde mishandeling.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
8.7%
Nee  
91.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog