Account
Logo
Zoeken
16 °C
Werkstraf en geldboete in oude vuurwerkzaak

Werkstraf en geldboete in oude vuurwerkzaak

di 9 april 2024, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Voor het in bezit hebben en opslaan van een partijtje illegaal vuurwerk is een 49-jarige inwoner van Drachten dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur waarvan 120 uur voorwaardelijk. De rechter hield er sterk rekening mee dat de zaak bijzonder oud was: de Drachtster was in december 2020 aangehouden, samen met zijn stiefzoon (22).

Vlinderbommen en nitraten

De politie was afgekomen op meldingen van het afsteken van zwaar vuurwerk in de buurt van de Hooiweg. Na een eerste waarschuwing aan het adres van de verdachten besloot de politie te gaan posten. Niet veel later werd er opnieuw zwaar vuurwerk afgestoken.

Beide verdachten werden aangehouden. In de woning van de oudste verdachte werd in de kelderkast een plastic zak met 53 vlinderbommen en nitraten aangetroffen.

Bezit en opslaan van vuurwerk

De 49-jarige beweerde dat het vuurwerk van hem was en niet van zijn stiefzoon. Die zou ook niets hebben afgestoken. De postende agenten hadden echter gezien dat twee personen vuurwerk afstaken. Daar ging de rechter ook van uit. Alleen de stiefvader werd veroordeeld voor het bezit en opslaan van het vuurwerk. Het was in zijn woning aangetroffen.

Ouderdom van de zaak

De rechter hield sterk rekening met de ouderdom van de zaak. De officier van justitie had voor beide verdachten werkstraffen geëist: 180 uur waarvan 80 voorwaardelijk voor de stiefvader en 100 uur waarvan de helft voorwaardelijk voor de stiefzoon. Hij kwam er vanaf met een geheel voorwaardelijke geldboete van 300 euro, de andere verdachte kreeg een werkstraf van 180 uur waarvan 120 uur voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
24.6%
Nee  
75.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!
tech & media

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk