13.2 °C
VV Kollum klopt vv Groningen met ruime cijfers

zo 7 april 2024, 13.00 uur

KOLLUM - De derde thuiswedstrijd op rij gaat tegen nummer 1 na laatst vv Groningen, dat echter wel de koploper Noordscheschut op 0-0 wist te houden. Voordat de mannen van vv Kollum het veld op gaan krijgen ze allemaal een ferme handdruk van een zichtbaar geëmotioneerde trainer Ron de Boer die na 4 weken afwezigheid weer een helft kan aanschouwen.

In prachtig warm weer met een hoge luchtvochtigheid heeft Kollum 1 opdracht en dat is hoge balcirculatie, veel energie in de wedstrijd leggen en daarmee snel tot scoren komen.

Kollum begint met een paar kleine kansjes van Joop Pijnacker en Thieme Brandsma maar beide schieten tegen de keeper op. Een voorzet van Benny de Vries beland op het hoofd van Dennis de Bruin die de bal over kopt.

Daarna krijgt Joop Pijnacker weer een kans maar ook die wordt door de keeper tegengehouden. Kollum blijft balbezit houden en vv Groningen houdt tegen, het is wachten op een treffer.

Na een kwartier in de wedstrijd is er een pass binnendoor op Romke Bos en hij scoort de bevrijdende 1-0. Daarna is het Thieme Brandsma die van eigen helft komt en scoort maar hij wordt afgevlagd en de goal dus afgekeurd. Kollum krijgt kansen en kansjes, maar er vallen geen doelpunten. Tot in de 45ste minuut, Joop Pijnacker geeft een steekbal op Dennis de Bruin en die scoort de 2-0 net voor de rust.

De tweede helft laat hetzelfde beeld zien als de eerste helft. Kollum zoekt de aanval een vv Groningen kan niet echt een vuist maken en moet zich beperken tot tegenhouden. Keeper van Kollum, Sjoerd Buwalda, noteert deze wedstrijd geen schot op goal.

Het is in de 65ste minuut dat Joop Pijnacker scoort. Een lange rush over de rechterkant van Marc Wijma die daarna de bal hard en laag op Joop Pijnacker bij de eerste paal geeft en de 3-0 is een feit.

Kollum gaat stug door en de onvermoeibare Dennis de Bruin schiet diagonaal zijn tweede treffer van de dag binnen en daarmee de 4-0. Met nog 10 minuten op de klok is de laatste goal voor de ingevallen Olke de Wit, die terug is na een langdurige kwetsuur.

Kollum is geen moment in de problemen geweest en sluit de wedstrijd af met een solide 5-0 overwinning. Volgende week staat het uit duel tegen FC Surhústerfean op de rol.