Account
Logo
Zoeken
12.1 °C
Raadsakkoord over uitbreiding Sluisfabriek in Drachten
© WâldNet

Raadsakkoord over uitbreiding Sluisfabriek in Drachten

wo 8 mei 2024, 15.21 regionaal

DRACHTEN - Verschillende raadsfracties in Smallingerland maakten zich dinsdagavond tijdens Het Debat zorgen over de uitbreiding van activiteiten in de Sluisfabriek in Drachten. Een meerderheid is vlak voor het organiseren van meer activiteiten en uitbreiding van nieuwe initiatieven.

De fracties van ELP, SP en CDA zeiden bang te zijn voor oneerlijke concurrentie op het gebied van horeca, kantoorverhuur en , maar werden door wethouder Robin Hartogh Heys gerustgesteld. ,,We geven het initiatief het voordeel van de twijfel’’, reageerde Sandra de Jong-Snip van ELP daarop.

Met het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan voor de Sluisfabriek in Drachten wordt de bestaande situatie formeel gemaakt. Nu moet voor elke activiteit apart een vergunning worden aangevraagd. Dat is straks niet meer nodig.

Veel verandert er dus niet, wilde wethouder Hartogh Heys daarmee zeggen. Hij verwacht allerminst dat de Sluisfabriek een concurrent voor de Drachtster horeca wordt. ,,We hebben daar in de afgelopen jaren geen enkele klacht van ondernemers over gehad.’’

SP-raadslid André van Leeuwen vond het lastig om alle functies van de Sluisfabriek in een zin samen te vatten. Samen met collega-raadsleden verbaasde hij zich onder andere over het feit dat straks wel kantoorruimten mogen worden verhuurd, terwijl Smallingerland juist geen kantoren op bedrijventerreinen wil. De Sluisfabriek staat midden in industriegebied.

Van Leeuwen: ,,We laten op het terrein van de Sluisfabriek nu heel veel tegelijk los. Wat moeten we als morgen andere ondernemers aankloppen met de vraag om soortgelijke activiteiten te ondernemen.’’

Mogelijke concurrentie met sportondernemers verwacht wethouder Hartogh Heys evenmin. Daarvoor zijn de sportactiviteiten in de Sluisfabriek te beperkt van omvang. Hetzelfde geldt voor verhuur van bijvoorbeeld slaapplekken en kantoren. Voor alle activiteiten geldt dat ze aan de Sluisfabriek gerelateerd moeten zijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!