Account
Logo
Zoeken
1.8 °C
Ternaard tekent voor nieuw sport- en dorpscomplex
Foto: Bote Sape Schoorstra | Op de foto tekenen David de Vries, voorzitter Dorpshuis Tunawerth, en Marco Tilma, voorzitter Voetbalvereniging, de intentieverklaring. Achter van links naar rechts: Johan Smit (tennisvereniging en Oudjaarscommissie), Goasse

Ternaard tekent voor nieuw sport- en dorpscomplex

zo 31 maart 2024, 18.37 uur

TERNAARD - Aan de Buorfinne in Ternaard moet binnen afzienbare tijd een nieuw complex verrijzen. Woensdag tekenden bestuurders van het dorpshuis, voetbalvereniging,
tennisvereniging, sportvereniging, kaatsverenigingen, ijsclub, feestcommissie,oudejaarscommissie en dorpsbelang een intentieverklaring hiervoor.

De partijen gaan samenwerken aan een duurzame toekomstige oplossing (complex) voor een sociale functie waarin alle partijen mee zullen en willen doen.

Het gaat om een gebouw dat bij het huidige
voetbalcomplex aan de Buorfinne moet komen te staan. Het gebouw, de inrichting en de velden/banen moeten optimaal functioneren en duurzaam zijn richting de toekomst.

Een projectgroep heeft deze week een eerste aanzet gemaakt voor een Programma van Wensen en gaat op zoek naar financiering voor een architect en projectbegeleiding. Ondernemers die willen aanhaken voor het in gebruik nemen van een ruimte in het nieuwe complex, worden opgeroepen zich vóór 1 mei as. te melden.

De gemeente Noardeast-Fryslân is betrokken bij het plan en juicht de plannen toe. De projectgroep zal binnenkort de politieke partijen en de gemeenteraad van Noardeast-Fryslân informeren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.6%
Nee  
6.7%
Geen mening  
5.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381