Account
Logo
Zoeken
6.5 °C
Zorgclub Carins trekt niet in gemeentehuis Drachten

Zorgclub Carins trekt niet in gemeentehuis Drachten

wo 28 februari 2024, 17.42 uur

DRACHTEN - Zorgorganisatie Carins in Drachten krijgt geen onderkomen in het gemeentehuis van Smallingerland. De kosten daarvoor zijn te hoog.

De benodigde uitbreiding van het gebouw vergt een extra investering van 10 miljoen euro bovenop de verwachte verbouwkosten van 17 miljoen euro. Zo’n uitbreiding heeft bovendien een enorme impact op de omgeving, verwachten burgemeester en wethouders. Kans op vertraging als gevolg van protesten en bezwaren is groot.

Het voorstel om Carins op de huidige locatie te laten blijven, werd dinsdagavond tijdens de vergadering van de Ronde Tafel in Smallingerland besproken. Directeur Tjally Otter-Hoekstra van Carins vond het voorstel van burgemeester en wethouders "heel logisch. We kunnen ons er goed in vinden".

Carins blijft in eerste instantie op de huidige locatie aan het Moleneind. In 2027 eindigt de huidige huurconstructie, maar deze kan op basis van het huidige contract met een periode van vijf jaar worden verlengd.

Volledige nieuwbouw van het gemeentehuis in Drachten komt ruw weg op zo’n veertig miljoen euro uit. "Dat is aanzienlijke verhoging ten opzicht van de verbouwing van het huidige
gebouw", aldus burgemeester en wethouders, die dat idee van tafel vegen.

Naast de kosten gaat sloop en nieuwbouw naar het idee in tegen het duurzaamheidsprincipe van circulariteit. De renovatie van het onderkomen van de Smallingerlandse ambtenaren omvat onder andere het verduurzamen van verouderde installaties en het realiseren van een werkomgeving voor de gemeentelijke organisatie waarbij de voorzieningen en inrichting voldoen aan de eisen van deze tijd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding


regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijverregionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum