Account
Logo
Zoeken
12.1 °C
Politie waarschuwt voor inbrekers met als doelwit BMW
Het gat in het portier van de BMW in Drachten

Politie waarschuwt voor inbrekers met als doelwit BMW

wo 31 januari 2024, 14.52 regionaal

FRIESCHEPALEN - De politie waarschuwt voor een inbrakenreeks, waarbij vooral auto's van het merk BMW het doelwit zijn. Sinds 19 januari kwamen er bij de politie ruim zestien meldingen van inbraken in BMW’s binnen. Het gaat om inbraken in heel Noord-Nederland, met het zwaartepunt in de gemeente Westerkwartier in de provincie Groningen.

Ruim een week geleden was Drachten aan de beurt en maakte WâldNet daarvan melding met een nieuwsbericht.

De inbrekers gaan gericht te werk. Bij alle inbraken is een gat in de portierdeur aangetroffen. Om in de BMW te komen wordt een gat gemaakt in het portier ter hoogte van de elektrische ruit. "Op die manier kunnen ze gemakkelijk de ruit van het portier laten zakken. De inbrekers maken gebruik van specialistisch gereedschap. Op het eerste oog is er weinig braakschade zichtbaar." zo laat de politie weten.

10.000 euro schade

Bij de auto’s worden onder meer het stuur met de airbag, het dashboard, de multimedia- en navigatie-apparatuur en airbag aan de passagierskant weggenomen. Het schadebedrag loopt vaak op tot boven de 10.000 euro.

De auto-inbraken vinden vooral in de late avond en ’s nachts plaats. "We houden er rekening mee dat het gaat om mobiel banditisme. Dat zijn internationaal rondtrekkende criminele bendes, die hun geld verdienen met het plegen van misdrijven." aldus de politie.

In het onderzoek naar de auto-inbraken is de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u iets gezien of heeft u tips? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000. Camerabeelden uit de omgeving waarop iets verdachts te zien is, kunnen gedeeld worden via het tipformulier.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!