Account
Logo
Zoeken
12.1 °C
FNP Smallingerland: Meer aandacht gezondheid

FNP Smallingerland: Meer aandacht gezondheid

wo 13 december 2023, 11.40 lokaal nieuws

DRACHTEN - Meer aandacht voor mogelijke bedreigingen voor de gezondheid van burgers in Smallingerland. Een stop voor de vestiging van geitenhouderijen, die mogelijke ziekten als Q-koorts met zich meebrengen, is volgens de FNP-fractie in de gemeente een prima zaak.

"Der binne lykwols mear aktiviteiten, dy’t gefolgen foar de sûnens hawwe kinne", hield Durk Oosterhof van de FNP zijn collega-raadsleden en het college van burgemeester en wethouders voor.

"As gemeenterie moatte wy mear oandacht besteegje oan dit soarte saken", aldus Oosterhof. Hij bracht zijn standpunt naar voren bij het raadsvoorstel om de stop op geitenhouderijen opnieuw met een jaar te verlengen.

De gemeente wacht op een onderzoek naar het verband tussen gezondheidsklachten en geitenhouderijen. De uitslag daarvan komt in de loop van volgend jaar. Pas daarna kan overwogen worden om de stop op te heffen.

De ELP-fractie ziet het nut van de jaarlijkse verlenging niet. Sandra de Jong-Snip wees er op dat vorig jaar geen enkele aanvraag voor een nieuwe geitenhouderij is binnengekomen. Het verbod op vestiging van nieuwe geitenhouders binnen de gemeentelijke grenzen van Smallingerland geldt sinds 2021, toen de gemeenteraad voor het eerst tot de stop besloot. De bestaande bedrijven van Johan van Wilgen uit De Wilgen en Anco Bouma in Nijega worden gedoogd en mogen uitbreiden als ze willen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!