Account
Logo
Zoeken
12.2 °C
© WâldNet

Nieuwe rotonde in Hallum geopend voor verkeer

do 7 december 2023, 9.17 regionaal

HALLUM - De eerste auto's hebben inmiddels de nieuwe rotonde aan de N357 in Hallum kunnen proberen. De rotonde is geopend en vrijdagmiddag wordt de rotonde op officiële wijze geopend door gedeputeerde Matthijs de Vries.

Tot voorheen was er op deze plek een kruispunt met de Doniaweg. Deze is vervangen door de nieuwe rotonde.

Gedeputeerde Matthijs de Vries, wethouder Pieter Braaksma en de werkgroep komen vrijdag de rotonde feestelijk openen. Na een officieel gedeelte bij basisschool It Fundamint zal het gezelschap een kijkje gaan nemen bij de nieuwe rotonde.

De aanleiding voor de aanpak van dit kruispunt was de moeizame afwikkeling van verkeer op drukke momenten, het gevoel van onveiligheid bij de weggebruikers en ongevallen die plaatsvonden op het kruispunt. Daarom is het kruispunt op de agenda gezet.

In samenwerking met de werkgroep en de gemeente Noardeast-Fryslân is het plan voor de rotonde vorm gegeven. Aannemer Schot Infra BV werkte de afgelopen 10 weken in opdracht van provincie Fryslân aan dit project.

Tijdens de werkzaamheden werd het verkeer geregeld met een verkeersregelinstallatie. Dit zorgde voor langere wachttijden en sluipverkeer door het dorp Hallum.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!