Account
Logo
Zoeken
0.8 °C

Tóch verse oliebollen voor de inwoners van Feanwâlden

ma 20 november 2023 17.25 uur

FEANWâLDEN - Dankzij een spontaan burgerinitiatief kunnen de inwoners van Feanwâlden op oudejaarsdag tóch verse bollen eten van hun vaste oliebollenkraam.

Zoals inmiddels bekend, verstrekt de gemeente Dantumadiel aan de familie Kooistra geen vergunning om zondag 31 december oliebollen te verkopen op hun vertrouwde plek aan de Koemarkt.

Een groep burgers, die teleurgesteld is in dit gemeentelijke besluit, heeft met de familie Kooistra meerdere alternatieve locaties bezocht in de directe omgeving van Feanwâlden. De keus is gevallen op een standplaats, slechts 1 autominuut buiten de gemeentegrens van Dantumadiel.

Het gaat om het parkeerterrein van AutoKoop aan de Woudweg 6 in Quatrebras. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft laten weten dat oliebollenverkoop op deze plek vergunningstechnisch geen problemen oplevert.

De locatie is goed bereikbaar en beschikt over meer dan voldoende parkeermogelijkheden. De initiatiefgroep heeft, behalve hulp bij het vinden van een geschikte plek, ook geld bijeengebracht voor een advertentie in het decembernummer van Doarpskompas, de lokale dorpskrant van Feanwâlden.

 

Poll: Moet Dantumadiel het beleid voor zondagsrust heroverwegen?

Ja, de gemeente moet flexibeler zijn met zondagsrust  
64.4%
Nee, de zondagsrust moet strikt gehandhaafd blijven  
10.3%
Ja, maar alleen voor speciale dagen zoals oudejaarsdag  
11.3%
Ik snap er geen oliebol meer van  
13.9%
194 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

vandaag, 14.08 uur

Oudere man belandt in sloot