Account
Logo
Zoeken
1.1 °C
Foto's: Janice van der Griend

Nieuwe kunstgrasveld Drachtster Boys geopend

ma 20 november 2023 17.16 uur

DRACHTEN - Met een rake penalty opende wethouder Pieter van der Zwan dit weekend het nieuwe kunstgrasveld bij voetbalvereniging Drachtster Boys. Veld E, jarenlang het zorgenkindje van de club waarop met veel moeite getraind kon worden en slechts een enkele keer een wedstrijd gespeeld, kan weer volledig benut worden.

Voorzitter Gijs Lokhorst van Drachtster Boys toont zich verguld met het nieuwe kunstgrasveld: 'we hadden al anderhalve kunstgrasveld -de halve is voor pupillenwedstrijden- maar met dit prachtige nieuwe veld kunnen we zoveel meer capaciteitsproblemen oplossen in zowel trainingen als wedstrijden. Kijk naar het weer van afgelopen weken: het regende afgelastingen hier en daar, maar op het nieuwe veld E kunnen we vrijwel altijd spelen.’

Wethouder Van der Zwan van sport stond na zijn penalty nog even stil bij de dragende rol die Drachtster Boys speelt in het Sportakkoord Smallingerland. 'Drachtster Boys is zoveel meer dan alleen een voetbalclub. De club heeft afgelopen jaren duidelijk gemaakt een maatschappelijke rol te willen vervullen. Dit is de plek waar op zaterdag veel mensen met allerlei achtergronden elkaar tegenkomen. Dat verdient een mooi sportpark met goede kwalitatieve velden’, aldus Van der Zwan.

Na de openingshandeling werd het veld gebruikt waarvoor het bedoeld is: voetbal. De JO15-1 van Drachtster Boys bleek niet opgewassen tegen vv Hoogland uit Amersfoort: 0-5.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

vandaag, 14.08 uur

Oudere man belandt in sloot