Logo
Zoeken
Zoeken
3.5 °C
© WâldNet

Burgumer gewond bij eenzijdige aanrijding op Zomerweg

zo 28 augustus 2022 05.42 uur

HURDEGARYP - Een automobilist uit Burgum is zaterdagnacht gewond geraakt nadat hij met zijn bestelbus tegen een boom botste. Het eenzijdige ongeval vond omstreeks 3.45 uur plaats op de Zomerweg nabij Hurdegaryp.

Het slachtoffer was onderweg naar Hurdegaryp en na de afslag met de Suwâldsterdyk ging het mis. Hij raakte door onbekende oorzaak van de weg en kwam met de bestelbus tegen een boom tot stilstand. De brandweer van Burgum en Gytsjerk, twee ambulances, de politie en traumahelikopter kwamen ter plaatse voor de eerste hulpverlening.

De hulpdiensten zijn ruim een uur bezig geweest om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. Hij was wel aanspreekbaar maar zat met de benen bekneld. Uiteindelijk is een grote gereedschapsbak uit de achterbak gesloopt zodat hij via de achterdeuren uit het voertuig kon worden gehaald. Hij is daarna met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het Mobiel Medisch Team kwam per helikopter ter plaatse. De piloot wist de heli veilig in een donker weiland te parkeren nabij een hoogspanningsmast.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....