Account
Logo
Zoeken
16 °C
Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie
© WâldNet

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

do 25 april 2024, 9.20 uur

DRACHTEN - De zorgen over voldoende bewegingsruimte voor leerlingen van het Gomarus College in Drachten blijven. De raadsfractie van Christenunie in Smallingerland was maandagmiddag bij de gereformeerde school voor voortgezet onderwijs wezen kijken.

De ruimte rondom de school is te krap voor de 450 leerlingen, die na een verwachte groei naar de school komen, verwacht CU-raadslid Wilhelm Cnossen.

De bouw van een nieuw appartementencomplex met maximaal 25 woningen voor senioren staat de bewegingsruimte van de leerlingen volgens hem in de weg.

Ondanks vele overleggen tussen school en gemeente maakte directeur Johan Hoekstra van het Gomarus College zich eerder al zorgen. Als het huidige, open grasveld naast de school straks wodt bebouwd, dan blijven alleen twee locaties aan de oost- en aan de westzijde over.

Aan de ene kant staan bomen en hekken, terwijl aan de andere kant een pannakooi staat. Volgens CU-raadslid Wilhelm Cnossen blijft er voor de leerlingen tijdens pauzes geen ruimte over.

Wethouder Robin Hartogh Heys verzekerde dat de leerlingen tijdens de peuzes voldoende hun benen kunnen strekken. "De ruimte blijft beschikbaar." Anders ligt het als het Gomarus Colleg de bovenbouw wil uitbreiden. Dat zal elders moeten gebeuren. Bovendien kan de school deels uitbreiden, zodat de leerlingen die nu nog in een noodlokaal zitten, ook een plekje krijgen.

Volgens wethouder Hartogh Heys zijn de verwachte problemen in de afgelopen weken allemaal met het Gomarus College doorgesproken. De uitkomst van de gesprekken leidde er toe dan het Gomarus College met de nieuwbouw naast het schoolterrein kan leven, aldus de wethouder.

Lees ook: School Drachten toch niet blij met nieuwbouw flat

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
24.6%
Nee  
75.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!
tech & media

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk