Account
Logo
Zoeken
9.1 °C
Terugkeer naar de cel dreigt voor Drachtster na ruzie met zus
© WâldNet

Terugkeer naar de cel dreigt voor Drachtster na ruzie met zus

vr 6 mei 2022, 16.55 uur

LEEUWARDEN - Een zo op het oog vrij ordinaire ruzie met zijn zus had grote gevolgen kunnen hebben voor een 23-jarige Drachtster. De man was begin december vorig jaar nog maar koud uit de detentie ontslagen en bij zijn ouders ingetrokken toen een terugkeer naar na de gevangenis dreigde.

Terug naar de cel

De Drachtster liep in een proeftijd: zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf die hoorden bij de straf die hij net had uitgezeten, hingen hem boven het hoofd. Als de officier van justitie kwaad had gewild, dan had ze hem vrijdag linea recta terug naar de cel kunnen sturen. Zover zou het niet komen. Maar de gedachte aan een hernieuwde vrijheidsstraf maakte de verdachte duidelijk behoorlijk nerveus.

Buren dachten aan overval

Het was ook niet de bedoeling dat hij vanuit de gevangenis naar zijn ouders zou gaan, maar hij kon nergens naar toe. Na een week liep het spaak tussen broer en zus. De verdachte werd kwaad omdat zijn zusje, op zoek naar keelpastilles, ongevraagd op zijn kamer was. De twee vlogen elkaar in de haren. Dat ging met zoveel herrie gepaard dat de buren dachten dat er een overval gaande was. Ze belden 112. De politie kwam vervolgens op volle sterkte langs.

Woedeaanval

De agenten troffen een zusje aan dat duidelijk aangeslagen en overstuur was. Ze stond te trillen op de benen en sprak met een angstig stemmetje. De verdachte zou haar geslagen, gestompt en geschopt hebben. Hij zou haar aan de haren hebben getrokken en bij de keel hebben gehad. Zwaar overtrokken, volgens de Drachtster. Volgens hem had zijn zus een woedeaanval gehad. “Dan gaat ze helemaal door het lint en verliest ze de controle over zichzelf”, aldus de Drachtster.

Rode vlekken op de keel

Behalve dat ze over haar toeren was zag de politie ook dat de zus op haar lijf blauwe plekken had. Bij haar keel had ze rode vlekken. Dat kwam volgens de verdachte omdat zijn zusje een huidaandoening had. “Ik zie wel degelijk letsel”, reageerde officier van justitie Riemke van der Zee. Er had fysiek geweld plaatsgevonden tussen broer en zus, concludeerde Van der Zee.

Pizzabezorger

Dat de zus later geprobeerd heeft om de aangifte in te trekken deed daar wat de officier betrof niets aan af. De verdachte gaat binnenkort een behandelingstraject in. Hem terugsturen naar de gevangenis, zodat hij behandelingen en begeleiding van de hulpverlening moet missen, vond de officier geen goed idee. Zij eiste een werkstraf van 60 uur. Rechter Mathieu van Linde vond de eis wat aan de hoge kant en maakte er 40 uur werken van. Ook de rechter wees, op advies van de reclassering, de tenuitvoerlegging van de zes maanden voorwaardelijke celstraf af. De verdachte heeft inmiddels een andere woonplek gevonden en hij heeft werk als pizzabezorger.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Het regende lintjes in Achtkarspelen

Het regende lintjes in Achtkarspelen

regionaal nieuws

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel

regionaal nieuws

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld


regionaal nieuws

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!