17.6 °C

Dochter en vriend zijn daders woningoverval B’zwaag

di 09 februari 2021 12.05 uur

LEEUWARDEN - De daders van de woningoverval in Beetsterzwaag, op 8 augustus vorig jaar, zijn de dochter (35) en haar 50-jarige vriend uit Drachten. Dat bleek dinsdag tijdens een pro forma-behandeling van de zaak. Beide verdachten zitten in voorarrest, dat blijft ook zo.

75.000 euro overgeboekt

Het stel belde 's ochtends vroeg aan bij de woning aan de Healwei. Toen de 68-jarige bewoner opendeed, werd hij meteen onder druk gezet. Er moest geld worden overgemaakt naar een bankrekening. Er zou ook daadwerkelijk 75.000 euro zijn overgeboekt. Omdat het echtpaar de overvallers kende, konden ze snel worden aangehouden in de woning van het stel in Drachten. Ze waren gevlucht op een scooter, die werd met een nog warme motor aangetroffen bij de woning.

Mishandeld met ijzeren staaf

Het echtpaar raakte licht gewond bij de overval. Ze zouden zijn mishandeld met een ijzeren staaf. Ook zou er zijn gedreigd en gestoken met een mes. Volgens de dagvaarding zou er 75.000 euro zijn overgemaakt. Ook werd er een portemonnee en twee bankpasjes weggenomen.

Bekennende verklaring afgelegd

De dochter en haar vriend zitten nog steeds vast. Dinsdag op een pro forma-zitting bleek dat beide overvallers een bekennende verklaring hebben afgelegd. De vrouw zou inmiddels hebben gesproken met een psycholoog en een psychiater. De inhoudelijke zitting staat gepland voor donderdag 29 april, 's middags om 13.30 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws