Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Pas gestolen: moeder gaat zelf op onderzoek uit

ma 7 september 2020, 14.35 uur

LEEUWARDEN - Een 44-jarige Drachtster die een gevonden pinpas gebruikte om een kraslot te kopen, is maandag bij verstek veroordeeld tot een celstraf van 6 weken waarvan de helft voorwaardelijk. De vrouw die de pas kwijt was, was zelf op onderzoek uit gegaan.

Moeder zelf op onderzoek uit
De zoon van de vrouw heeft de pinpas waarschijnlijk verloren toen hij op 1 maart boodschappen voor zijn moeder had gedaan. Bij thuiskomst was de jongen de pas kwijt. De moeder kreeg wel een melding van de Rabobank dat de pas al heel snel was gebruikt: bij Albert Heijn was voor 5 euro een kraslot gekocht en bij de Poiesz was nog eens 30 euro gepind. De vrouw liet de pas blokkeren en ging zelf op onderzoek uit. Ze vroeg de Albert Heijn en Poiesz om de camerabeelden van de tijdstippen waarop de transacties waren gedaan. Dat verzoek werd ingewilligd.

'Een kletskoek verhaal'
De vrouw herkende de verdachte meteen: hij had al eens een fiets bij haar uit de achtertuin gestolen en ze zag hem regelmatig in de buurt rondhangen. De Drachtster kwam bij de politie met wat de officier van justitie “een kletskoek-verhaal” noemde: de man zei dat hij door Marokkanen in een BMW was benaderd. Die hadden hem een pas in de handen gedrukt en gezegd dat hij hen 30 euro schuldig was. "De verdachte is misschien de enige die dit gelooft", zei de rechter.

De man uit Drachten heeft een uitgebreid strafblad. Hij had begin juli vorig jaar ook nog spullen gestolen bij de Albert Heijn.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.4%
Ja, op aanvraag  
15.9%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk