Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

Mûneinster opgepakt in onderzoek naar drugshandel

di 20 november 2018, 14.30 uur

MûNEIN - In een groot politie-onderzoek naar handel in hennep en XTC is een 47-jarige man uit Mûnein aangehouden. Er werden in Friesland in totaal zeven mensen aangehouden. Er werden negen woningen, één bedrijfspand en een caravan doorzocht. Daarbij werd beslag gelegd op een vuurwapen, contant geld, administratie, computerapparatuur en diverse soorten drugs.

De politie startte het onderzoek op nadat er tips binnenkwamen over hennepteelt in en rond Harlingen. Het hennepteam van de politie deed vervolgens nader onderzoek. Nadat voldoende bewijs was verzameld werd besloten, na toestemming van het Openbaar Ministerie, om tot aanhouding over te gaan.

Invallen
Dinsdagochtend vroeg werden de invallen gedaan in negen woningen in Harlingen (4x), Oosterbierum (1x), IJlst (1x), Mûnein (1x), Arum (1x) en West-Terschelling (1x). Daarnaast werd een inval gedaan in een bedrijfsloods in Harlingen en een camping in Paasloo. Na de invallen werden alle panden doorzocht. Daarbij werd beslag gelegd op 120 hennepstekjes, tientallen henneptoppen en flesjes met hennepolie. Daarnaast vonden agenten diverse soorten harddrugs, allemaal gebruikershoeveelheden, en honderden XTC-pillen. Ook werd een vuurwapen, administratie, contant geld en computerapparatuur in beslag genomen. Op twee locaties werden ook hennepkwekerijen ontdekt, die reeds geoogst waren.

Aanhoudingen
Na de invallen werden in totaal zeven verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen van 32, 45 en 47 jaar uit Harlingen. Een 37-jarige vrouw uit de gemeente Súdwest-Fryslân, een 47-jarige vrouw uit Harlingen, een 47-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel en een 54-jarige inwoner van de gemeente De Waadhoeke. Alle verdachten werden overgebracht naar het bureau. Vijf van hen werden voor nader onderzoek ingesloten. Twee andere mochten na verhoor het bureau weer verlaten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....