Account
Logo
Zoeken
9.2 °C
© WâldNet |  De pizzeria van Burgum zorgde er maandagavond voor dat de pizza's wel werden bezorgd aan de overzijde

Brug Burgum faalt opnieuw: ruim twee uur gestremd

ma 21 mei 2018, 21.10 uur

BURGUM - Er zijn grote problemen met de brug van Burgum. De brug is onbetrouwbaar in zijn functioneren. Het vreemde is dat de storing elke keer iets anders betreft: lampen die onnodig knipperen, slagbomen die niet omhoog willen of het brugdek dat niet omlaag wil.

Maandagavond ging het weer mis. De brug ging open voor een zeilbootje dat met de mast net een enkele meter boven het wegdek uitstak, volgens een getuige. De brug ging keurig dicht maar deze keer gingen de slagbomen niet omhoog. Ze bleven meer dan twee uur lang gesloten. Alleen fietsers en voetgangers konden nog onder slagbomen door. Dit ging gepaard met verbazing en gemopper.

Het autoverkeer moest omrijden via het aquaduct. De storing vond plaats van 18.25 uur tot 20.40 uur. Vanaf dat moment zijn er nog enkele testen uitgevoerd en kon het autoverkeer weer gebruik maken van de brug.

Chaos aan zijde Sumar
De dienstdoende agenten schonken niet veel aandacht aan de situatie. Ze hebben wat pionnen geplaatst op de rotonde in Burgum en zijn daarna vertrokken. De zijde vanaf Sumar werd niet afgezet en dit leverde voor vrachtwagens, auto's met caravans en aanhangwagens problemen op. De bestuurders wisten niet wat er aan de hand was en het verkeer reed de brug op. Men kwam na enige tijd er achter dat de weg gestremd was voor het doorgaande verkeer. Er moest vervolgens gekeerd worden.

Pizzeria goed voorbereid
De pizzeria van Burgum zorgde er maandagavond wel voor dat de pizza's bezorgd werden aan de overzijde. Zij deden dit door aan beide zijden van de brug een scooterrijder te hebben. De bestellingen werden te voet over de brug gebracht en vervolgens afgeleverd op de adressen in Sumar.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.7%
Ja, op aanvraag  
15%
Nee  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk