Account
Logo
Zoeken
22.1 °C

Brug van Burgum hapert weer: uur lang gestremd

za 19 mei 2018, 21.30 uur

BURGUM - Het was zaterdagavond weer raak. Omstreeks 17.35 uur was de brug van Burgum weer kapot. Nadat de brugwachter de brug omhoog had gezet, wilde het brugdek deze keer niet meer omlaag. Anderhalf uur lang konden automobilisten, fietsers en voetgangers niet gebruik maken van de brug. Er zijn monteurs ter plaatse gekomen om het probleem te verhelpen.

De politie heeft vanaf de kant van Sumar de weg naar de brug afgezet voor het doorgaande verkeer. Aan de Burgumer kant was wel veel verwarring aangezien daar het verkeer niet tegen werd gehouden. Veel automobilisten reden de brug op en keerden enkele minuten later weer omdat ze er achter kwamen dat het brugdek niet meer naar beneden wilde.

Al maandenlang zijn er regelmatig storingen. Zo stonden zaterdagavond de hele avond lampen te knipperen. Deze waarschuwen normaliter voor het opengaan van de brug. Het zorgde er zaterdagavond alleen maar voor dat auto's stopten of langzaam gingen rijden. Enkele weken daarvoor werkte de brug zelf wel maar wilden de slagbomen niet meer omhoog.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
9%
Nee  
91%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog