7.1 °C

VVI en SC Veenwouden in evenwicht: 0-0

ma 7 mei 2018, 13.16 uur

IDSKENHUIZEN - In een sportief duel met twee matige voorhoedes hielden beide teams elkaar in evenwicht waardoor er tenslotte een terechte 0-0 eindstand op het scorebord stond. De ploeg uit Idskenhuizen is daarmee veilig terwijl SC Veenwouden moeten vrezen dat de nacompetitie het hoogst haalbare is. In het eerste half uur was de thuisclub het meest dreigend maar doelman Coenraad van der Mark hoefde voor rust niet in actie te komen want een vrije trap van Jitze Lindeboom ging net over terwijl Sido Oosterhof zijn beide pogingen naast het doel zag verdwijnen.

In het laatste kwartier kreeg SCV een aantal mogelijkheden. Ygram Vrieling miste echter na een voorzet van Ronald Procee, Luc van der Kooi strandde na een solo op de keeper en Rinse Procee zag zijn schot gekeerd door doelman Marnix Zandstra. Na rust werd de thuisclub steeds dreigender via Daniel Kleiterp maar tweemaal schoot hij over en eenmaal redde doelman van der Mark met de vuisten. In de 70e minuut kreeg Tobias Draaisma een goede kans maar hij zocht het doel eveneens te hoog. Doelman Coenraad van der Mark heerste bij voorzetten in de lucht door foutloos te opereren. SCV kreeg na rust weinig kansen. Rinse Procee zag een goed schot over gaan en Ygram Vrieling zag zijn solo stranden na het duel met Jitze Lindeboom. In de 90e minuut kroop SCV door het oog van de naald toen Daniel Kleiterp maar net voorlangs schoot. Dinsdagavond ontmoet SC Veenwouden thuis SC Stiens.