3,4 °C

De verkeersbus van de ANWB op het plein bij CSG Liudger locatie De Ring

'Streetwise' in het verkeer op CSG Liudger

di 25 oktober 2016 11.30 uur

DRACHTEN - Leerlingen van CSG Liudger locatie De Ring (praktijkonderwijs) trapten de week af met een interactief verkeersprogramma van de ANWB: Streetwise next level. ANWB ontwikkelde dit verkeerseducatieprogramma speciaal voor jongeren omdat er jaarlijks relatief veel verkeerslachtoffers zijn onder jongeren uit het Voortgezet Onderwijs.

Maandag kregen derde- en vierdejaars van locatie De Ring in de verkeersbus van de ANWB verschillende workshops. Ze testten hun kennis over verkeersregels en mochten zelf in een virtuele wereld rijden op een scootersimulator. De verkeersbus wordt ingezet om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer.

Voor eerste- en tweedejaars stond er een interactieve en leerzame verkeersworkshop van één lesuur op het programma. Een ANWB-instructeur sprak met leerlingen over thema’s als boetes van verkeersovertredingen, aantallen fietsslachtoffers en het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets.

Het bezoek van de ANWB is de aftrap van de jaarlijkse activiteitenweek op locatie De Ring. Het creëren van bewustwording in het verkeer is een terugkerend thema tijdens deze week. Woensdag staat er een verkeersmarkt op het programma. Het doel is om bewustwording te creëren

 

Regionaal nieuws

Advertentie

woensdag 1 december | 1 reactie

Kerst bij Tuindorado

Advertentie

woensdag 1 december

Inbraken in Drachten en Ureterp