4,7 °C

Explosie-gewonde nog altijd niet gehoord

wo 20 januari 2016 18.00 uur

DRACHTEN -

De 46-jarige bewoner van het appartement, waar de explosie aan de Nachtegaalstraat in Drachten is ontstaan, is nog steeds niet gehoord. Daardoor ligt het onderzoek naar de oorzaak nog steeds stil. "De regie ligt bij het Openbaar Ministerie en de politie", gaf burgemeester Tjeerd van Bekkum dinsdagavond aan. Hij verwacht echter dat het niet weken meer gaat duren voor er meer duidelijkheid is.

Van Bekkum stelt dat de man op geen enkele manier in beeld was bij welke instantie dan ook. "Hij leefde wel een teruggetrokken bestaan, maar verder zijn er geen bijzonderheden." Voor de immateriële schade bij bewoners en ook de eventuele verhaalmogelijkheden voor woningbouwcorporatie Accolade, die flinke kosten heeft gemaakt, is de werkelijke oorzaak van de explosie van groot belang. "Maar als ook het OM nog niet met de persoon mag praten, dan moeten we afwachten."

Accolade heeft afgelopen maandag voor de derde keer een slachtofferbijeenkomst gehouden. Inmiddels zijn er nog maar zes bewoners die nog zoeken naar een woning die past. "Een aantal wil terug en een aantal wil dat nooit weer." Volgens Van Bekkum hebben verschillende bewoners trauma's door de explosie opgelopen. Zij krijgen goede begeleiding bij de verwerking.

De gemeente is inmiddels begonnen met het sorteren van puin en persoonlijke zaken, die in twintig containers zijn verzameld. De toekomst van het complex aan de Nachtegaalstraat is verder nog onbekend. "Zes appartementen staan op instorten. Accolade heeft inmiddels wel aangegeven weer te willen bouwen op de locatie."

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 17.36 uur

Manitou uitgebrand aan Bosweg

4,7 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.