Account
Logo
Zoeken
13.6 °C

Foto: Jelke Jongsma | Honderd vluchtelingen uit Harlingen zullen woensdag arriveren in Kollum

Tijdelijke opvang vluchtelingen in Kollum

di 29 september 2015, 17.22 uur

KOLLUM - De gemeente Kollumerland gaat in Kollum tijdelijke crisis-noodopvang bieden aan vluchtelingen. Dinsdagavond of woensdagochtend wordt sporthal 'Van der Bijhal' ingericht als opvanglocatie. Het naastgelegen zalencentrum De Colle wordt daarbij ook gebruikt. De vluchtelingen zullen woensdag arriveren in Kollum en het gaat volgens de gemeente om 100 mensen. Zij zullen maximaal 6 dagen in Kollum blijven (2 keer 72 uur).

Duizenden vluchtelingen, met name uit Syrië, zorgen ervoor dat de gewone AZC's geen plek meer hebben. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft daarom alle Nederlandse gemeenten gevraagd om kortdurende crisis-noodopvang voor vluchtelingen aan te bieden. Kollumerland geeft hieraan gehoor omdat het beschikt over een geschikte locatie met de Van der Bijhal.

De vluchtelingen komen op woensdag (30 september) aan vanuit opvanglocaties in Harlingen en Heerenveen. Zij verblijven maximaal zes dagen en zullen daarna doorstromen reguliere opvanglocaties. In de hal worden bedden geplaatst en er zijn sanitaire voorzieningen beschikbaar. In 'De Colle' kunnen de vluchtelingen terecht voor maaltijden en ontspanningsactiviteiten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws









Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.3%
Ja, op aanvraag  
13.9%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin