Account
Logo
Zoeken
13 °C

Na vier jaar weer Dansfestival in Burgum

ma 13 mei 2013, 12.29 uur

BURGUM - Voor het eerst in 4 jaar wordt er dit jaar weer een Internationaal Dansfestival georganiseerd in Burgum. Van 3 tot en met 7 juli 2013 zullen kleurrijke dansgroepen uit onder meer Bulgarije, de Filipijnen, Kenia, Rusland, Portugal en Colombia met hun dansen, zang en muzikale gaven de harten van de toeschouwers sneller doen kloppen.

De centrale plaats van handeling zal het Partycentrum De Pleats in hartje Burgum zijn. In het naastgelegen Openluchttheater zullen bij mooi weer de meeste optredens plaatsvinden. Maar er zullen ook optredens zijn in zorgcentra, in omliggende dorpen en steden en parades worden gehouden in het winkelhart van Burgum. Ook vindt in deze festivalweek een kinderdanswedstrijd plaats, gehouden door leerlingen van groepen 3 en 4 van verschillende basisscholen.

De winnaars zullen optreden tijdens de gala-avonden op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli. Deze beide gala-avonden zullen worden afgesloten met een dansfestijn, waaraan (juist) ook de toeschouwers kunnen meedoen, op de inspirerende tonen van het wereldmuziekensemble RemoliNo.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
8.8%
Nee  
91.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog