27.9 °C

Bootjevaarder heeft drankprobleem

di 21 februari 2012 12.29 uur

LEEUWARDEN - Met een alcoholpromillage van maar liefst 2,77 voer een 44-jarige inwoner van het Groningse Usquert op 1 augustus vorig jaar in een motorbootje over It Wiid bij Earnewâld. De man liet zich varen door een tienjarig jongetje. Toen hij de waterpolitie in het vizier kreeg, nam hij het stuur over. De politie was nog niet eerder iemand tegengekomen die met zo'n hoog promillage een boot bestuurde.

De Groninger werd dinsdag door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur. Een oude, voorwaardelijke boete van 240 euro moet de man alsnog betalen. Hij zei dat hij van een feestje kwam en zich door het jongetje over It Wiid liet zetten. 'Het was maar een klein bootje', aldus de verdachte. Volgens hem werd hij aangehouden voor een snelheidsovertreding. Omdat hij de volwassene was had hij die maar betaald.

De officier van justitie vond het 'bijzonder kwalijk' dat hij als volwassene met ook nog eens zoveel drank achter de kiezen een tienjarig jongetje een motorboot liet besturen. Er hadden volgens de officier veel ergere dingen kunnen gebeuren. De Groninger heeft volgens eigen zeggen een drankprobleem. Hij gaat binnenkort naar een afkickkliniek.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws