12.7 °C
Winst voor korfballers Drachten

zo 5 september 2010, 17.15 uur

BRITSUM - BRITSUM Het seizoen werd afgelopen zaterdag geopend tegen het Friese CSL uit Britsum. Een wedstrijd, die vorig jaar nog garant stond voor een spannende strijd, werd gemakkelijk gewonnen door Drachten/Van der Wiel. De Drachtsters hebben dit veldseizoen als doel promotie naar de hoofdklasse. De 11-20 winst is een goede eerste stap voor de lange weg die nog te gaan is.

Aanvoerder Geale Tadema opende de score. Tijdens de eerste helft waren het vooral de dames die overwicht hadden op hun tegenstander. Dit werd door de groenhemden goed uitgespeeld waardoor de dames goed tot scoren kwamen. De ruststand werd 5-9. Het was een weinig spannende wedstrijd, Drachten had vanaf het eerste fluitsignaal de controle over de wedstrijd. CSL kwam nog terug tot 9-12 maar topscoorder Geale Tadema zorgde er samen met Fiona Broersma voor dat het verschil vier doelpunten bleef. In de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd met een 11-20 als eindresultaat.

SCORES VOOR DRACHTEN: Geale Tadema 7, Jolanda Klos 4, Marten Penninga 3, Sanne Doornbos 2, Marco Jelsma 2, Romke Adema en Sytske Jellema

Drachtster korfballers tegen Nederlands Team

Komende woensdag spelen vier spelers van Drachten-Van der Wiel tegen ons nationaal korfbalteam. Marten Penninga, Marco Jelsma, Sanne Doornbos en Susanne Bozuwa-Heuker maken onderdeel uit van een mixteam van de vier Friese ploegen die in de zaal in de hoofdklasse uitkomen. Deze vier ploegen leveren allen een vak dat een helft speelt tegen het Nederlands team, als voorbereiding op het EK dat onder andere in Leeuwarden wordt afgewerkt in oktober. De wedstrijd is woensdag 8 september in ’t Kalverdykje te Leeuwarden, aanvang is 19.30 uur.