Logo
Zoeken
Zoeken
4.1 °C

Knapen gepakt voor aflaten vuurwerkbom

wo 28 november 2007 09.45 uur

DRACHTEN - De politie heeft maandagmiddag in een woning in de wijk Himsterhout te Drachten drie inwoners van Drachten van 14,14 en 15 jaar aangehouden op verdenking van het afsteken van een zware vuurwerkbom. Een surveillerende buurtagent hoorde maandagmiddag op de Easterbourren in Boornbergum een enorme knal. Na onderzoek bleek dat er op de Skeanewei een groot omleidingsbord was opgeblazen met een vuurwerkbom.

Omwonenden hadden drie jongens weg zien rennen, waaronder de 15-jarige Drachtster. De agenten gingen naar de woning van de jongen. Hier werd het trio aangehouden omdat er sprake was van een geïmproviseerd explosief met forse verwoestende kracht en vanwege duidelijk ernstige gevaarzetting. Op het moment van de explosie passeerde namelijk net een jogger.

De drie werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Door de technische recherche is zowel in de woning als op de plaats van het delict onderzoek verricht. Tijdens het verhoor bekenden de jongens dat ze vuurwerkbom hadden gemaakt naar aanleiding van een filmpje op internet. Het trio mocht dinsdagavond na een proces-verbaal het bureau verlaten. De politie komt overigens nog graag in contact met de jogger omdat hij de explosie heeft gezien.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....