Account
Logo
Zoeken
5.9 °C

Verdachte gebruikte auto als wapen

vr 22 juni 2007, 17.47 uur

LEEUWARDEN - Een nu 22-jarige man uit Kollumerzwaag bezorgde de politie in december 2005 handenvol werk. Het kostte eerst al de nodige moeite om de man te pakken te krijgen, tenminste voor de tweede keer, nadat hij ook nog eens op een politieauto was ingereden. De man was zo 'dwars' als het maar kon. Hij wou zijn rijbewijs niet afgeven, weigerde te blazen en hij bedreigde de politiemensen. Vrijdag zat de man opnieuw bij de politierechter, want de zaak was eind oktober aangehouden voor het opmaken van een reclasseringsrapport.

De Kollumerzwaagster had iets teveel gedronken die nacht, hij kreeg een rijverbod van een uur, nadat hij voor het eerst was aangehouden. Toch was hij weer gaan rijden. Eerder had hij al gezegd dat hij 'schurft' had aan de politie. Door weer te gaan rijden werkte hij zichzelf in de nesten. Als hij gewoon had gedaan wat de politie van hem verlangde, dan was hij er met een boete vanaf gekomen.

In plaats daarvan reed hij met enorme snelheden door Noordoost Friesland -hij reed met 170 km/u over de Lauwersseewei, met de politie op zijn hielen. De man zei vrijdag dat hij destijds 'kwaad en depressief' was. Volgens de reclassering gaat het nu een stuk beter met hem. Wel vond de reclassering het niet overbodig om het alcoholgebruik wat binnen de perken te houden, eventueel door middel van een cursus of training. Dat vond de Kollumerzwaagster zelf niet nodig.

De officier van justitie eiste een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk en een rijontzegging van vier maanden. Dat ging de rechter lang niet ver genoeg. De verdachte werd veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Verder kreeg hij een rijontzegging van een jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De auto krijgt hij niet terug, die werd verbeurd verklaard. "De auto is gebruikt als wapen", stelde de rechter, die er nog aan toevoegde dat de straf nog steeds "aan de lichte kant" was.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381