Account
Logo
Zoeken
8.8 °C

Dronken man rijdt in op politieauto

zo 11 december 2005, 15.05 uur

HURDEGARYP - Een twintigjarige automobilist uit Kollumerzwaag is zaterdagnacht ingereden op een politieauto en bedreigde de agenten tijdens de aanhouding. De man werd na een klopjacht ingerekend en de agenten wisten te voorkomen dat hun auto werd geraakt. De verdachte werd in eerste instantie bij Hurdegaryp aangehouden rond 3.00 uur. Hij bleek te hebben gedronken en aan het bureau blies hij 280 ug/l. Hij kreeg een rijverbod maar trok zich er weinig van aan.

Even later zag de politie dat hij alweer in zijn auto stapte en wegreed vanaf de Stationsweg. Een politieauto werd dwars op de rijbaan gezet om hem te laten stoppen en aanvankelijk deed hij dat ook. Echter daarop reed hij een stuk achteruit, gaf gas en reed met spinnende banden in op de politieauto. Deze werd - om een aanrijding te voorkomen - achteruit gereden. De verdachte wist nu vol gas en half door de berm te ontkomen.

Een klopjacht volgde langs Ryptsjerk, Birdaard, Rinsumageest, Damwoude, Broeksterwoude, De Valom en Zwaagwesteinde. In Kollumerzwaag werd hij succesvol op de Foarwei klemgereden en aangehouden. Bij deze aanhouding bedreigde hij om een politieman te zullen doodsteken. De verdachte werd ingesloten en aangehouden op verdenking van onder andere rijden onder invloed, rijden tijdens een rijverbod en poging doodslag.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad








regionaal nieuws

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen