13,6 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren


© Jochem Wiersma | Wethouder Reinoud Koster schiet de vernieuwde schietbaan open.

Wethouder schiet schietbaan open

Publicatie: 
za 17 februari 2007 17.40 uur

WESTERGEEST -

Zaterdagmorgen heeft wethouder Reinoud Koster van de gemeente Kollumerland de openingshandeling verricht van de uitbreiding van de schietbunker van de schietvereniging in Westergeest. Hij deed dit door als volleerd schutter vijf schoten op een schietschijf af te vuren. "Geef mij één dag en ik schiet ze allemaal in de roos", waren de woorden bij zijn openingspraatje.

De schietverening had reeds negen jaar een gedeelte van de kelder van de camping in gebruik als schietbaan. Ze beschikten over vijf banen, maar met de uitbreiding hebben ze er nu vier banen bij gekregen. De vereniging heeft momenteel 63 leden die elke week zo'n twee maal schieten in de bunker. In de nieuwe situatie zijn er vier banen van 12 meter die worden gebruikt voor het schieten met geweer. Tevens zijn er vijf banen die 10 meter lang zijn die worden gebruikt voor het schieten met pistool.

Er wordt door de clubleden gebruik gemaakt van zowel vuur- als luchtdrukwapens. Het publiek was de hele dag in de gelegenheid om de nieuwe schietbunker eens van dichtbij te bekijken en mocht zelf ook met luchtdrukwapens schieten.

FOTONIEUWS
    

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

13,6 °C

Meting: 00.35 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden