Account
Logo
Zoeken
15.9 °C
Gunning openbaar busvervoer Fryslân aan Qbuzz blijft in stand
Foto: provincie Fryslân

Gunning openbaar busvervoer Fryslân aan Qbuzz blijft in stand

do 23 mei 2024, 16.43 uur

LEEUWARDEN - De provincie Fryslân heeft besloten dat de gunning voor het openbaar busvervoer aan Qbuzz blijft zoals deze is. Dit besluit volgt het advies op van de commissie voor bezwaar- en beroepschriften en klachten.

Besluitvorming en bezwaar

Op 17 oktober 2023 werd bekendgemaakt dat Qbuzz de concessie voor het openbaar busvervoer in Friesland voor de periode december 2024 - december 2034 zou ontvangen. Dit leidde tot bezwaren van zowel Arriva als Qbuzz zelf. Qbuzz ging in bezwaar om te weten te komen wat de verschillen zijn voor een betere voorbereiding op de inhoudelijke behandeling van het bezwaar.

De bezwaren werden door de commissie behandeld en er vond op 26 maart 2024 een hoorzitting plaats. Op 8 mei 2024 ontving de provincie het advies van de commissie, die stelde dat de beoordeling van de inschrijvingen zorgvuldig was verlopen.

Advies commissie

De commissie concludeerde dat de inschrijvingen van Qbuzz en Arriva correct en zorgvuldig beoordeeld zijn. Op basis van deze conclusie adviseerde de commissie om het besluit van de provincie in stand te houden.

Het college van Gedeputeerde Staten heeft dit advies overgenomen, waardoor beide bezwaren ongegrond zijn verklaard en de gunning aan Qbuzz blijft bestaan. Gedeputeerde Matthijs de Vries erkende de teleurstelling voor de huidige vervoerder, maar benadrukte dat de procedure eerlijk en nauwkeurig is gevolgd.

Mogelijkheid tot beroep

Na dit besluit hebben Arriva en Qbuzz nog zes weken de tijd om in beroep te gaan bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Het is op dit moment nog niet duidelijk of de vervoerders deze stap zullen nemen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws