Account
Logo
Zoeken
12.2 °C
Foto: Anne de Boer

Grote partij Stelcon-platen per schip naar Tytsjerk

do 16 mei 2024, 15.13 regionaal

SUWALD - Aan de Stûkenwei onder Warten is het momenteel een komen en gaan van vrachtauto's. De vrachtwagens rijden zogenoemde Stelcon-platen naar het baggerdepot bij de Fonejachtbrug.

Aan de kade langs het Prinses Margrietkanaal wordt de lading gelost. De Stelcon-platen worden vervolgens met een vacuümunit overgeladen in een binnenvaartschip. Een vacuümunit bestaat uit een benzinemotor die een compressor vult met lucht. Met behulp van de compressor kan men de zuignap vacuüm zuigen.

De platen worden gebruikt voor een tijdelijke weg dwars door de weilanden langs de Rustenburgerweg te Tytsjerk. Na de aanleg van een zandlaag worden de platen gelegd met daar bovenop dragline schotten. De schotten zijn hardhouten balken die aan elkaar bevestigd zijn met een ijzeren pin.

Aannemer Jelle Bijlsma is momenteel bezig met de klus. TenneT gaat over deze tijdelijke weg twee transformatoren naar het hoogspanningsstation Louwsmeer aan de Rustenburgerweg vervoeren. Er wordt een compleet nieuwe weg aangelegd die daarna weer verwijderd gaat worden.

Er wordt niet gebruik gemaakt van de 'oude' route, waar het transport in september 2022 mislukte. Door het gewicht van het transport (250 ton) zakte de weg in, waarna de transformator omviel en onbruikbaar werd.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!