Account
Logo
Zoeken
16 °C
Smallingerland stelt nieuw Beleidskader Mobiliteit vast
© WâldNet

Smallingerland stelt nieuw Beleidskader Mobiliteit vast

do 9 mei 2024, 15.30 uur

DRACHTEN - De gemeenteraad van Smallingerland heeft dinsdag het nieuwe Beleidskader Mobiliteit vastgesteld om meer ruimte te maken voor verblijfskwaliteit, vergroening, klimaatadaptatie en duurzame vormen van mobiliteit in de gemeente.

Wethouder Maria le Roy: "Gemeente Smallingerland wil voetgangers en fietsers de nodige aandacht geven. Wij stimuleren graag het wandelen en het veilig gebruik van de fiets om naar werk, school en het winkelgebied te gaan. Daarom breiden we het aantal 30 km/uur-wegen verder uit om de verkeersveiligheid te verbeteren."

Dominante positie autoverkeer

De komende jaren werkt Smallingerland aan het afbouwen van de huidige dominante positie van het autoverkeer. Onder andere door het toepassen van een variabel parkeertarief en een maximale parkeerduur wil de gemeente verkeersstromen en het gebruik van de parkeervoorzieningen in en rond het centrum van Drachten beïnvloede.

Om het fietsgebruik naar het centrum te stimuleren, komen in het centrum veilige stallingsmogelijkheden. Ook komen er veilige fietsroutes en werkt Smallingerland aan doorfietsroutes naar Heerenveen, Burgum en Leek. Om elektrische mobiliteit te stimuleren, wordt het aantal laadpalen uitgebreid en wordt er gewerkt aan een breder aanbod van deelmobiliteit.

Mobiliteit voor iedereen

De gemeente wil dat iedereen in de samenleving mee kan doen en dat mobiliteit voor alle inwoners toegankelijk is. Inwoners die niet zelf over een vervoersmiddel beschikken, moeten gebruik kunnen maken van goede en betaalbare vervoersvoorzieningen zoals openbaar vervoer en deelvervoer.

Ook wil de gemeente Smallingerland werken aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de openbare ruimte. Hierbij zijn een goede en veilige oversteek van drukke wegen voor alle voetgangers en fietsers het uitgangspunt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
24.6%
Nee  
75.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!
tech & media

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk