Account
Logo
Zoeken
2 °C
Buurtschap Quatrebras in beeld voor nieuw bedrijventerrein

Buurtschap Quatrebras in beeld voor nieuw bedrijventerrein

za 30 maart 2024, 10.30 uur

HURDEGARYP - Het buurtschap Quatrebras is bij de gemeente Tytsjerksteradiel in beeld als mogelijk nieuw gemeentelijk bedrijventerrein. Het betreft zowel gebied ten noorden van Quatrebras als een gebied ten zuiden van Quatrebras.

In opdracht van de gemeente heeft ingenieursadviesbureau Sweco Nederland een onderzoek uitgevoerd waarbij men uitging van een bedrijventerrein van minimaal 10 ha. Ook speelde de ontsluiting op de Centrale As en energievoorziening een belangrijke rol.

Vier locaties

Op basis van de ligging van de Centrale As en de rondwegen zijn er 4 potentiële locaties geïdentificeerd. Het gaat om twee locaties bij Garyp (N31 en Centrale As), Hurdegaryp en Quatrebras.

Quatrebras is beste plek

Het gebied rond het buurtschap Quatrebras is als beste uit de bus gekomen. Het zuidelijke deel was ruim 10 jaar geleden ook al eens bij de gemeente in beeld geweest voor een nieuw bedrijventerrein.

Op 23 mei komt de 'concept visie bedrijventerreinen Tytsjerksteradiel' aan bod tijdens het lepen Podium van de gemeenteraad. Dan kan er ook door belanghebbenden worden ingesproken. Na de zomer zal de gemeenteraad de visie vast moeten stellen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.8%
Nee  
6.7%
Geen mening  
5.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381