Account
Logo
Zoeken
6.8 °C
Veilig fietsen voor ouderen: seizoensstart in Kootstertille
Foto: Achtkarspelen

Veilig fietsen voor ouderen: seizoensstart in Kootstertille

do 28 maart 2024, 12.25 uur

DROGEHAM - Het doortrappenseizoen is woensdag gestart in Kootstertille. Wethouder Jouke Spoelstra gaf het startsein voor de fietstocht. Dit deed hij door de tekst Feiliger Fytse op de straat te verven. Doel van het programma Doortrappen is ouderen veilig te laten fietsen.

14 deelnemers
Bij fysio de Tille in Kootstertille stapten 14 ouderen op de fiets om een tocht van 20 kilometer af te leggen. ‘Tegearre fytse is gesellich en helpt om sûn âlder te wurden,’ zegt wethouder Jouke Spoelstra.

Onder leiding van buurtsportcoach Rianne Wiersma maakten de deelnemers een mooie fietstocht door de regio. Halverwege genoten ze van een gezonde lunch bij De Spitkeet in Harkema.

Minicursus op- en afstappen
Deelnemers aan de fietstocht kregen na afloop van de Fietsersbond een minicursus op- en afstappen. Fysiotherapeut Ilona van fysio de Tille gaf tot slot een korte cursus fietsvalpreventie.

Doortrappen
Met Doortrappen wil de gemeente Achtkarspelen ouderen zo lang en zo veilig mogelijk laten fietsen. Dit doet de gemeente in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân (ROF), de Fietsersbond, VeiligheidNL, FrieslandBeweegt en SportFryslân.

Ook in de 17 andere Friese gemeenten werd deze ochtend de seizoensopening van Doortrappen gehouden. De komende tijd staan er veel fietsactiviteiten voor ouderen op de planning. Zo worden er onder andere fietsspiegels uitgedeeld, komen er testdagen voor ouderen die een driewieler willen proberen en worden er meerdere fietsroutes gefietst.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autoregionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe
kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden