Account
Logo
Zoeken
19 °C
Liva Hoekstra wint de voorleeswedstrijd van Smallingerland
Eigen foto

Liva Hoekstra wint de voorleeswedstrijd van Smallingerland

do 14 maart 2024, 10.32 uur

DRACHTEN - Liva Hoekstra van basisschool GBS de Parel uit Drachten heeft vorige week de voorleeswedstrijd van Smallingerland gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de centrale bibliotheek te Drachten.

Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Smallingerland vertegenwoordigen tijdens de Friese finale. En wellicht wordt zij De Nationale Voorleeskampioen 2024.

De 6 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentatoren Linde Drost en Berber van der Woude naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek.

Terwijl het publiek een kopje koffie of thee dronk, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Rien Vrijenhoek gesproken.

Liva Hoekstra las een fragment voor uit het boek Lampje van Annet Schaap. Liva zal één van de deelnemers zijn aan de provinciale finale die op 9 april 2024 gehouden zal worden in De Skâns te Gorredijk.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend.

De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn
regionaal nieuws

Auto's in botsing in Oosterwolde

Auto's in botsing in Oosterwolde
regionaal nieuws

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte