Account
Logo
Zoeken
12.2 °C
Samira El Idrissi uit Drachten winnaar Hartenhuis Award

Samira El Idrissi uit Drachten winnaar Hartenhuis Award

zo 4 februari 2024, 16.52 lokaal nieuws

DRACHTEN - 'De Week van Het Vergeten Kind' is dit weekeinde afgesloten met de uitreiking van de Hartenhuis Awards. Dit jaar staan deze aanmoedigingsprijzen in het teken van aandachtsvolle zorg. Ambassadeur Natasja Froger reikte de prijs uit aan Samira El Idrissi (oprichter van stichting Laforsa), de meest aandachtsvolle hulpverlener van Noord-Nederland.

Samira El Idrissi uit Drachten is model en wereldkampioen taekwondo en ze begon haar missie in 2016 in Amsterdam, waar ze jonge meiden op straat aansprak. Ze sloot een deal met ze: één uur sporten en dan één uur praten over beauty.

Dit leidde tot de oprichting van Laforsa, Hier kunnen jongeren elkaar kunnen ontmoeten, samen sporten en hun talenten ontwikkelen. Samira laat met haar werk zien dat het niet alleen om hulpverlening gaat, maar vooral om het maken van echte verbinding.

Terechte winnaar

Samira is door de jury - bestaand uit zes ervaringsdeskundigen - als winnaar gekozen omdat ze écht de verbinding zoekt met de jongeren en het hele netwerk hierbij betrekt. Zichtbaar aangeslagen nam ze de Hartenhuis Award in ontvangst. "Ik vind het super bijzonder dat ik hier sta en deze award heb gewonnen. Ik ben trots. Trots op het werk dat we doen en wat we voor jongeren betekenen."

De actieweek had deze week als thema het gebrek aan aandacht dat kinderen in jeugdzorg ervaren. Kinderen voelen zich niet gezien en gehoord. Ze kunnen zich niet uiten, krijgen een negatiever zelfbeeld en het gevoel van eenzaamheid groeit. En dat terwijl positieve aandacht essentieel is voor hun ontwikkeling.

Door een award uit te reiken aan aandachtsvolle hulpverleners uit Noord-, Midden- en Zuid-Nederland, hoopt de stichting andere hulpverleners te inspireren om met aandachtsvolle zorg aan de slag te gaan.

Over Hartenhuis Awards

Ieder jaar reikt Stichting het Vergeten Kind aan het eind van De Week van Het Vergeten Kind de Hartenhuis Awards uit aan een organisatie, initiatief, groep of persoon die zich buitengewoon inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland.

Dit jaar draait het om aandachtsvolle zorg. Uit elke provincie was één hulpverlener genomineerd. Er zijn winnaars gekozen in de categorieën Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. De uitreiking vond plaats in TivoliVredenburg te Utrecht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!