Account
Logo
Zoeken
22.2 °C
Wagenborg: Extra afvaarten naar Ameland

Wagenborg: Extra afvaarten naar Ameland

wo 26 juli 2023, 12.29 uur

NES (AMELAND) - Wagenborg Passagiersdiensten gaat vanaf 1 augustus overdag extra veerdiensten naar Ameland realiseren om zo de dienstverlening te verbeteren. Dat heeft de rederij woensdag bekendgemaakt.

De wijziging is mogelijk gemaakt dankzij de beschikbaarheid van nieuwe peilgegevens (van MARIN) waardoor er nu veilige locaties zijn waar schepen elkaar kunnen passeren.

Minder afvaarten sinds juni

De noodzaak voor beperkte afvaarten ontstond nadat Wagenborg hun reguliere dienstregeling sinds eind juni 2023 moest veranderen vanwege veiligheidsredenen en de veranderende condities van de vaargeul. De ontdekking van de (nieuwe) veilige passeerplaatsen betekent nu dat er overdag meer afvaarten kunnen worden ingezet.

Veilig passeren

De nieuwe gegevens wijzen uit dat bij bepaalde waterstanden er voldoende breedte en diepgang is om twee schepen elkaar veilig te laten passeren. Dit maakt het mogelijk om een tweede schip 2 tot 3 keer per dag in te zetten, voornamelijk overdag.

5-kwartier dienstregeling

Om dit mogelijk te maken, gaat Wagenborg vanaf 1 augustus ook een 5-kwartierdienst varen. Deze aanpassing geeft de schepen voldoende tijd om op elkaar te wachten en veilig te kunnen passeren, wat resulteert in minder vertragingen. Dit is vooral voordelig voor forensen, studenten en eilandbewoners die afhankelijk zijn van de veerdienst.

Voor extra veiligheid zal Rijkswaterstaat boeien plaatsen bij de passeervakken en de komende 6 weken peilingen uitvoeren buiten de geul. Het definitieve rapport van het MARIN wordt rond 11 augustus verwacht. Dit rapport zal dienen als basis voor de verdere planning van de dienstregeling voor de rest van 2023.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Motorrijder met zijspan vliegt over de kop

Motorrijder met zijspan vliegt over de kop

regionaal nieuws

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers




regionaal nieuws

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding