Account
Logo
Zoeken
12.1 °C
Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

do 16 mei 2024, 19.45 regionaal

DOKKUM - In de gemeente Noardeast-Fryslân hebben omgewaaide minicontainers in het buitengebied al lange tijd voor overlast en gevaarlijke situaties gezorgd. De gemeentelijke inzameldienst heeft nu een unieke oplossing ontwikkeld om dit probleem effectief aan te pakken.

Deze innovatie is in eigen beheer ontwikkeld en maakt de gemeente een pionier op dit gebied.

Om te voorkomen dat kliko's omwaaien bij windrijke aanbiedplaatsen, wordt er gebruikgemaakt van een containermagneet. Dit systeem houdt de containers stevig op hun plaats, zowel voor als na het legen, wat zorgt voor een veiliger verkeer en een efficiëntere inzameling. De containermagneet wordt bevestigd onder de afvalbak, terwijl een metalen plaat op de grond wordt geplaatst.

Windrijke gebieden

De inzet van de containermagneet is vooral bedoeld voor onbeschutte locaties waar zelfs bij matige wind containers kunnen omvallen. Vooral de gebieden boven Dokkum staan bekend om hun open karakter met daarbij veel wind.

Minder schade

De magneet voorkomt niet alleen gevaarlijke situaties maar beschermt ook eigendommen tegen schade. Inwoners kunnen zelf een aanvraag doen voor een containermagneet of het kan worden voorgesteld door de chauffeur van het inzamelvoertuig.

Efficiëntie

Met deze nieuwe maatregel, die overigens al vanaf 20 maart 2024 van kracht is, wil de gemeente de veiligheid en efficiëntie van de afvalinzameling verbeteren. Het project zal starten op beperkte schaal in de meest windgevoelige gebieden, maar de verwachting is dat het concept snel breder zal worden uitgerold.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!