10.9 °C

Dokkumer (56) bedreigt zoon met Stanleymes

di 30 november 2021 17.20 uur

LEEUWARDEN - Een 56-jarige Dokkumer die zijn zoon met een Stanleymes bedreigde, is dinsdag door de politierechter veroordeeld tot een geldboete van 500 euro. De man had gedreigd zijn veertienjarige zoon 'de strot' af te snijden.

Kippen voeren

Volgens de man maakte zijn zoon brutale opmerkingen. Toen hij had gevraagd om de kippen te voeren, zou de zoon hebben gezegd dat de vader dat zelf wel kon doen. De man zei dat hij fysiek niet in orde was en daardoor uit zijn slof schoot. "Hij zag wel dat ik verrekte van de pijn. Toen barstte bij mij de bom", zei hij.

Huisverbod

Hij besefte achteraf dat het niet zo had gemoeten. "Ik had het niet moeten zeggen, het spijt me nog". Het Stanleymes lag op tafel, hij had het 'in een opwelling' gepakt.

De man kreeg na het incident een huisverbod, hij kreeg een contact- en locatieverbod en heeft in de nachtopvang geslapen. Hij heeft geen contact meer met zijn vrouw en zijn zoon.

Geen werkstraf opleggen

Rechter Willem Sikkema sprak van 'een heel naar feit'. "Met een Stanleymes in de hand je eigen zoon bedreigen. U had het anders moeten oplossen, ook als u vond dat uw zoon brutaal was".

Omdat de man lichamelijke klachten heeft, had de reclassering geadviseerd om geen werkstraf op te leggen. In plaats daarvan hield de rechter het bij een boete. De rechter hield er rekening mee dat de man de consequenties van het bedreigen van zijn zoon aan de lijve heeft ondervonden. De Dokkumer is inmiddels gescheiden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws