8,1 °C
Foto: Ruben Oosterman

Schietpartij: slachtoffer is 28-jarige man

do 16 september 2021 12.08 uur

BOELENSLAAN - De politie heeft donderdag de identiteit bekendgemaakt van het slachtoffer dat woensdagnacht dodelijk werd geraakt door een politiekogel. Het gaat om een 28-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen. Hij is afkomstig uit Boelenslaan.

De man werd doodschoten nadat hij in Boelenslaan op agenten wilde inrijden. Daarvoor was er een achtervolging vanaf Quatrebras ontstaan omdat de man een stopteken van de politie had genegeerd. Deze achtervolging eindigde aan De Fjouwer Roeden. Een auto zou ook door een weiland hebben gereden.

"De man raakte ernstig gewond en overleed ter plekke." zo laat de politie weten. "De betrokken agenten raakten niet gewond. Zij zijn opgevangen op het politiebureau en team collegiale ondersteuning is ingeschakeld. Op de plaats delict is uitgebreid onderzoek gedaan. Omdat er is geschoten door de politie, is de Rijksrecherche in kennis gesteld. Zij zullen het incident onderzoeken."

In alle gevallen van vuurwapengebruik door agenten met letsel of dood tot gevolg doet de Rijksrecherche, een opsporingsdienst, die deel uitmaakt van het Openbaar Ministerie, onderzoek.

FOTONIEUWS
        

 

Regionaal nieuws

8,1 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.