13,5 °C

© WâldNet

Documentaireserie over de Moord op Marianne Vaatstra

di 14 september 2021 18.50 uur

DE WESTEREEN - Op Discovery+ is deze maand een documentaire-serie te zien over de moord op Marianne Vaatstra uit De Westereen. In vier afleveringen worden alle elementen van de moord belicht.

De moord vond plaats op 1 mei 1999. Marianne werd gevonden in een weiland bij Veenklooster. De gruwelijke moord zorgde ervoor dat veel mensen in de regio wezen naar het nabijgelegen asielzoekerscentrum. Na ruim 13 jaar weet de politie de 45-jarige Jasper S. aan te houden. Hij is boer en woont op steenworp afstand van de moordplek.

Peter R. de Vries

De moord op Marianne Vaatstra is één van de bekendste zaken waarin Peter R. de Vries zich in vastbeet. Dankzij zijn inzet ging de politie uiteindelijk in september 2012 over tot een grootschalig dna verwantsschapsonderzoek. De makers spraken in juni met de misdaadverslaggever, die op 15 juli overleed nadat hij negen dagen daarvoor werd neergeschoten.

In de nieuwe documentaireserie De Moord op Marianne Vaatstra gaan de makers terug in de tijd. In vier afleveringen worden alle elementen van deze gruwelijke moord belicht. Van de beschuldigingen, arrestaties van verdachten, persconferenties en het verwantschapsonderzoek tot het kort geding van Peter R. De Vries & de familie Vaatstra tegen de staat.

Naast Peter R. de Vries komt ook de beste vriendin van Marianne, Aafie Kloosterman uit De Westereen, aan het woord. Zij was degene die samen met haar toenmalige vriend als eerste arriveerde op het plaats delict.

De Moord op Marianne Vaatstra is vanaf vrijdag 17 september wekelijks te zien op Discovery+.

 

Regionaal nieuws

woensdag 15 september | 4 reacties

Zeven inbraken in een week