Account
Logo
Zoeken
3.1 °C
Amelanders heten nieuwe toerist welkom
Met de onthulling van de nieuwe bestickering op de bussen geeft wethouder Theo Faber van gemeente Ameland het startschot voor de campagne 'Welkom in onze wereld'

Amelanders heten nieuwe toerist welkom

vr 9 juli 2021, 10.04 uur

NES (AMELAND) - "Welkom in onze wereld." Dat is de naam van de nieuwe campagne van gemeente Ameland. Met de campagne heet gemeente Ameland bezoekers welkom en informeert zij hen tegelijkertijd waar men tijdens een vakantie op Ameland rekening mee dient te houden. De boodschap? Geniet van de rust en de ruimte. Laat je auto staan, stap op de fiets en blijf op de paden.

"Sinds de coronacrisis komen er andere toeristen naar Ameland", vertelt wethouder Theo Faber. "Mensen die normaal naar het buitenland zouden gaan, gaan nu op vakantie in eigen land. We zijn heel blij met alle bezoekers, maar we willen ons eiland graag net zo mooi houden als het is. Daarom zijn we deze campagne gestart."

Rust, ruimte en natuur

Ameland is het eiland waar bezoekers komen voor de rust, ruimte en de natuur. "Vaak zijn mensen zich niet bewust van hun gedrag en soms weten ze niet beter", vertelt Faber. "Zo weten sommige mensen niet dat de duinen beschermd natuurgebied zijn. Wat wij willen zeggen is: geniet en bewonder de mooie natuur, maar blijf op de paden. Honden zijn hier welkom, maar wel aangelijnd."

Ameland zonder auto

Ook nemen veel meer mensen hun auto mee naar Ameland en gebruiken ze hem - eenmaal op het eiland - veel vaker. Faber: "Terwijl je de mooiste plekjes hier toch écht alleen te voet of op de fiets kunt bekijken. Gun dus ook je auto een vakantie. Laat hem staan en pak je fiets of wandel naar de mooie stranden."

Liefde voor Ameland

Hoe kun je als bezoeker het eiland het beste beleven? Op www.liefdevoorameland.nl vinden bezoekers informatie en tips. De informatie wordt ook verspreid via alle grote verhuurders op het eiland, via een video op de schermen op de veerboten van Wagenborg, de bussen van Arriva en social media. 'Welkom is gelanceerd door de gemeente Ameland in samenwerking met Arriva, natuurbeheerders, Staatsbosbeheer, VVV en Wagenborg.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'