10.6 °C

Azc-bewoonster bedreigt verpleegster met mes

wo 13 januari 2021 13.35 uur

LEEUWARDEN - Een oud-bewoonster van het Drachtster azc is woensdag bij verstek veroordeeld tot een werkstraf. De vrouw (46) heeft begin oktober op het azc een verpleegkundige bedreigd met een schilmesje.

'Boos en dronken'

De vrouw verklaarde later dat ze "boos en een beetje dronken" was toen ze de verpleegster bedreigde. De verpleegkundige hield spreekuur op het azc. De verdachte wilde medicijnen hebben, waarvan een arts eerder al had gezegd dat ze die niet meer moest krijgen. Ook de verpleegster weigerde de vrouw pillen te geven.

Mes bewust meegenomen

De verdachte gaf tegenover de politie toe dat ze het mes bewust had meegenomen om gedaan te krijgen dat de verpleegster haar medicijnen zou geven. Dat maakte het hele gebeuren 'extra kwalijk' vond de officier van justitie. De vrouw is na het incident overgeplaatst naar het azc in Hoogeveen.

Vrijheidsbeperkende maatregel

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) legde aan de vrouw een vrijheidsbeperkende maatregel op: ze mocht vier weken lang het terrein van het azc niet verlaten. Momenteel verblijft de vrouw op een azc in Arnhem. De politierechter veroordeelde de vrouw tot een werkstraf van 20 uur en dat was overeenkomstig de eis.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

vandaag, 13.12 uur

Fruitdag bij de Spitkeet