Account
Logo
Zoeken
3.4 °C
Niels Kuperus nieuwe doelman Be Quick Dokkum

Niels Kuperus nieuwe doelman Be Quick Dokkum

za 2 mei 2020, 21.50 uur

DOKKUM - Be Quick Dokkum heeft zich met ingang van volgend seizoen versterkt met Niels Kuperus (26). De doelman uit Franeker wordt de nieuwe man onder de lat op het Tolhuispark. Hij wordt de opvolger van clubman Eelke Kooistra die na een prachtige loopbaan recent besloot er een punt achter te zetten.

Keeper met Franeker roots
Kuperus keepte vorig seizoen bij SC Franeker en heeft het lopende seizoen gebruikt om te revalideren na een blessure en te investeren in zijn loopbaan als jeugdtrainer. Hiervoor stond hij onder de lat bij FVC en Leeuwarder Zwaluwen. Niels Kuperus is geboren en getogen in Franeker. Hij begon zijn carrière in de jeugd dan ook bij SC Franeker waar zijn keepertalenten dusdanig opvielen dat hij een plek kreeg in de opleiding van SC Cambuur. Hij speelde daar in de C1 en B1 en daarna een jaar met FC Groningen B1 in de eredivisie. Via de A1 van FVC kwam hij als jongeling bij de selectie van FVC waar zijn senioren carrière startte.

Hereniging met Mark Bosma
Kuperus is een echt voetbal- en sportdier. Hij heeft het CIOS in Heerenveen afgerond en studeerde vorig jaar af aan de opleiding Sport, Gezondheid en Management op de Hanzehogeschool. Hij trainde verschillende O17 en O19 teams bij SC Franeker en Leeuwarder Zwaluwen. Niels beschikt over het UEFA B Trainer-Coach II diploma. Bij Be Quick Dokkum komt Niels in de persoon van trainer Mark Bosma een bekende tegen. Gedurende twee seizoenen werkten ze samen bij Leeuwarder Zwaluwen. Met Kuperus op doel en Mark Bosma aan het roer promoveerde de Leeuwarder club in 2015 naar de 1ste klasse KNVB waar ze zich het seizoen erna handhaafden.

Nieuwe impulsen op het Tolhuispark
De nieuwe trainer Mark Bosma heeft volgend seizoen een mooi nieuw startpunt op het Tolhuispark met veel mogelijkheden te gaan bouwen aan nieuwe successen. Be Quick Dokkum laat volgend seizoen weer verschillende talentvolle spelers doorstromen naar de A-selectie. Na het vertrek van een aantal selectiespelers lonkt voor verscheidene talenten perspectief voor veel speeltijd. Met de komst van Kuperus wordt naast keeperskwaliteiten ook de benodigde ervaring toegevoegd aan de selectie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'