6.6 °C

Five pack weet eindelijk weer wedstrijd te winnen

za 7 december 2019, 17.48 uur

URETERP - Vrijdag speelde het basketbalteam Five Pack heren 1 tegen Green Lions heren 1 uit Harlingen. Bij de rentree van Ivar Bos wisten de mannen uit Ureterp weer eens een wedstrijd te winnen. Na een redelijk spannende wedstrijd was de eindstand 78-62.

De eerste minuten namen de mannen uit Harlingen brutaal de leiding door snelle scores van Bram Gomes en Tom Keijser. Rutger van den Brug en Bert Groenewoud konden iets terugdoen namens de thuisspelende ploeg. Een driepunter in de laatste minuut van Maarten de Boer zorgde voor een 22-18 voorsprong aan het eind van het eerste kwart.

Na een afwezigheid van een paar jaar maakte Ivar Bos zijn rentree voor Five Pack. Opgeleid in de jeugd van Five Pack, vertrok hij naar Groningen, om vanavond zijn eerste minuten weer in Ureterp te maken. Hij kon direct zijn stempel drukken met een paar mooie rebounds en assists in het tweede kwart. Mede daardoor konden de mannen uit Ureterp rusten met 10 punten voorsprong.

In 32 seconden in het 3e kwart wist Maarten de Boer al drie driepunters op rij te scoren, waardoor Five Pack direct na rust snel uitliep. Toch kwamen de Harlingers terug door snel en sterk spel.
Klaas Korf wist het net te vinden met zijn eerste driepunter van het seizoen maar kon niet voorkomen dat Five Pack nog in de moeilijkheden kwam, eind derde kwart was de eindstand 58-52.

Het 4e kwart werd redelijk eenvoudig gewonnen door de mannen van Five Pack. De spelers van Green Lions moesten wat forceren, wat eerst nog redelijk lukte door de sterk spelende Bram Gomes.
Toch was het Maarten de Boer die Five Pack bij de hand nam en afsloot met maar liefst 7 driepunters en in totaal 42 punten had.

‘Na een paar wedstrijden op rij verloren te hebben van grootmachten Penta (Drachten) en Menhir (Sneek), is het lekker voor de teamspirit om weer eens te winnen. Hopelijk kunnen wij dit nu vasthouden en de spanning in de competitie weer wat terugbrengen’ aldus Bas Hoekstra.