3.3 °C

De Granaet 1 wint van Oerterp/VKC 1

ma 16 september 2019, 11.40 uur

DOKKUM - Zaterdag stonden de eerste thuiswedstrijden voor de selectie van korfbalvereniging De Granaet op het programma. De wedstrijd De Granaet 2 – CSL 3 werd gefloten door C.J. Jellema. De Granaet begon sterk aan de wedstrijd, maar CSL wist bij rust toch op voorsprong te komen. Met een ruststand van 6-10 zochten beide ploegen de kleedkamers op. Ook in de tweede helft wisten de Britsumers meer te scoren dan de Dokkumers. Eindstand: 14-20.

Om 15:30 begon de wedstrijd De Granaet 1 – Oerterp/VKC 1 onder leiding van L. Veenstra. In de voorbereiding vertelde trainer Henk-Sjoerd Westra dat deze wedstrijd gewonnen kon worden met veel strijd en dat de tweede helft van vorige week tegen Rood-Wit doorgezet moest worden. De Granaet wist dit ook uit te voeren. In de verdediging werden veel rebounds gepakt en in de aanval werden de juiste kansen gepakt en afgerond.

Met een onverwachte 10-5 voorsprong voor De Granaet zochten beide ploegen de kleedkamers op. In de tweede helft wist Oerterp/VKC scherp te beginnen. Al snel werd de voorsprong van De Granaet teruggedrongen naar 2 doelpunten verschil: 12-10. Hierna wist Oerterp/VKC nog op een gelijk puntenaantal te komen, maar De Granaet wist steeds weer de voorsprong te pakken. Met een 18-17 voorsprong ging de laatste minuut in, waar niet meer in gescoord werd.

Komende woensdagavond speelt het eerste een bekerwedstrijd tegen Noordenveld. De wedstrijd wordt om 20.00 uur gespeeld in Dokkum. De competitie wordt zaterdag 21 september weer hervat met uitwedstrijden tegen Flamingo’s 2 en Thrianta 1.