4.3 °C

Wêz Handich/DOW boekt zakelijke overwinning

ma 20 mei 2019, 10.27 uur

ROTTEVALLE - Zondag stond voor het eerste team Wêz Handich/DOW de thuiswedstrijd tegen Kinea op het programma. De tegenstander uit de Knipe verkeerde met slechts zes punten in de onderste regionen van de tweede klasse. Wêz Handich/DOW ging bij aanvang van de wedstrijd aan kop in diezelfde competitie en werd geacht van Kinea te winnen. Bovendien had Wêz Handich/DOW reeds het goede voorbeeld gekregen, want eerder die middag werd het tweede team van de blauwhemden al kampioen door van directe concurrent OWK te winnen.

Na een goede warming-up, kon het duel om 14:30 van start gaan. Wêz Handich/DOW schoot uit de startblokken. Binnen twee minuten wisten de blauwhemden namelijk twee keer te scoren. 2-0. Na drie minuten spelen wist ook Kinea de korf te vinden. 2-1. Gedurende de eerste helft bleek al snel dat de formatie van Coach Ljibbe Kuipers makkelijk wist te scoren en dat Kinea juist moeilijk tot kansen kwam. Dit resulteerde uiteindelijk in een ruststand van 17-10.

Ondanks de ruime voorsprong in de pauze wisten de blauwhemden dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was. Met name, omdat de combinatie uit Rottefalle en Eastermar de tweede helft tegen de wind in moest aanvallen.

Toch begon Wêz Handich/DOW sterk aan de tweede helft. Kort na de hervatting werd de 18-10 gescoord. In de daarop volgende minuten wist Kinea echter twee keer te scoren en verkleinde de ploeg uit de Knipe het gat naar 18-12.

De blauwhemden wisten in het restant van de tweede helft de korf veel minder makkelijk te vinden dan in de eerste helft, maar verdedigden uitstekend. Door het goede verdedigende werk, bouwde de ploeg van Ljibbe Kuipers de voorsprong op Kinea toch verder uit. Na een iets minder vermakelijke tweede helft resulteerde dit in een eindstand van 25-15. Een ruime overwinning dus voor de ploeg uit Rottevalle en Eastermar.